Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

OSHB Schoolsportdagen 26 & 27 september 2013

Ook dit jaar vonden de OSHB schoolsportdagen weer plaats voor alle groepen 7 en 8. Op donderdag 26 september was het de beurt aan alle groepen 7 van de basisscholen uit de Haagse Beemden. Vrijdag 27 september waren alle groepen 8 aan de beurt.  Elk jaar krijgen een aantal sportverenigingen de kans om zich te laten zien. Dit jaar waren dat handbalvereniging United Breda en voetbalvereniging WDS'19. Beide clinics vonden plaats op sportpark Paradijs. 

In totaal namen er zo'n 600 leerlingen deel aan de schoolsportdagen, verdeeld over 2 dagen. Per dag dus zo'n 300 leerlingen. De dag werd opgesplitst in 2 delen, een ochtend- en een middagprogramma. Wanneer leerlingen 's ochtends handbalclinics hadden, hadden zij 's middags voetbal en andersom. 

De dagen zagen er als volgt uit. 'S ochtends arriveerden de kinderen met de leerkrachten op de fiets of lopend. Elke klas werd naar een eigen 'fietsenstalling' geleid. Vervolgens werd een een gezamenlijke warming-up gegeven door de damens en heer van MBO-dans. Na de warming-up begonnen de clinics. Per sport waren dit 7 rondes van +/- 20 minuten. Na deze 7 rondes was er een middagpauze. Voor alle kinderen was er fruit en drinken aanwezig. Hiervoor willen wij graag Albert-Heijn de Berg bedanken die dit geheel voor ons verzorgd heeft. 

Na de pauze werd er nogmaals gestart met een warming-up, wederom geleid door MBO-dans. Vervolgens werd er geswitched van sport en begonnen de leerlingen weer aan 7 rondes sportplezier. 

Aan het einde van deze rondes werden de klassen bij elkaar geroepen. Er werden 2 aparte prijsuitreiking gehouden, 1 voor voetbal en 1 voor handbal. Aangezien iedereen een winnaar was op deze dag, verdiende iedereen een beker. Ook werden er prijzen uitgedeeld aan de sportiefste groepsleerkracht, de fanatiekste groepsleider en de fanatiekste leerling. Tevens kreeg elke leerling een klein presentje mee, namelijk een kortingsbon van 20% te besteden bij Intersport Brejaart. Ook hen willen wij hier graag voor bedanken en wij hopen dat de leerlingen hier hun voordeel mee zullen slaan!

Al met al een hele geslaagde dag. Wij bedanken alle leerlingen, groepsleerkrachten en stagiaires voor hun inzet. Daarnaast willen wij Albert-Heijn de Berg, Intersport Brejaart, wonen Breburg en Laurentius bedanken voor hun sponsoring. Speciale dank gaat uit naar handbalvereniging Breda United en voetbalvereniging WDS'19.

De foto's volgen zo spoedig mogelijk!