Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

OSHB Schoolsportdagen 27 & 28 september

 

De OSHB Schoolsportdagen van 27 en 28 september zitten er weer op. Tijdens deze sportdagen kregen  Honkbalvereniging JEKA, Dansvereniging Ghislaine, Nieuwe Veste en Tennisvereniging Heksenwiel de mogelijkheid om zich te laten zien. De clinics werden gegeven op 2 locaties. Sportpark Heksenwiel en TV Heksenwiel. Zo'n vijfhonderd kinderen werden verdeeld over de verschillende clinics van +/-20 minuten. Op donderdag 27 september verwelkomde OSHB de groepen 7 en op vrijdag 28 september de groepen 8 van de verschillende basisscholen uit de wijk. In totaal namen er 17 klassen deel aan de sportdagen. De dagen werden verdeeld in een ochtend en een middag programma, zodat er 's middags gewisseld kon worden van locatie.

De dagen begonnen als volgt.
'S ochtends kwamen de kinderen met de leerkrachten op hun fiets naar de sportlocaties. Vervolgens werd er op beide locaties een warming-up gegeven. Toen ze eenmaal opgewarmd waren, kon er een  start worden gemaakt met de clinics. Na zeven ronden van +/- 20 minuten was het tijd voor een middagpauze. De kinderen werden met hun groep naar de voor hun aangegeven verzamelplaats geleid, waarna ze onder het genot van een appeltje en een drankje hun middagmaal konden opeten.

Na even uit te hebben gerust, konden de kinderen er weer tegenaan. Er werd gewisseld van locatie en rond een uur of 1 werd er een start gemaakt met het middagprogramma. De kinderen die 's ochtends hadden getennist gingen nu honkballen en dansen en andersom was dit hetzelfde verhaal.
Na afloop van deze 7 ronden werden de klassen bij elkaar geroepen voor een afsluiting met als klap op de vuurpijl een prijsuitreiking. Deze prijzen waren te verdienen door inzet, samenwerking en sportiviteit. Ook werden er prijzen uitgedeeld aan het kind, de leraar en de sportbegeleider die het positiefst is opgevallen. Nadat deze prijzen verdeeld waren konden de kinderen weer terug fietsen naar hun school al dan niet gelijk naar huis.

Voor foto's zie kopje "Foto album"