Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

Dagverslag 29 augustus 2012

Op woensdag 29 augustus 2012 vond de eerste bijeenkomst van het nieuwe stagejaar plaats. Dit schooljaar lopen er maarliefst 20 stagiaires stage bij OSHB. De stagiaires komen voornamelijk van het CIOS (richting LOBOS) en het ROC Tilburg(richting S en B BOS), deze zullen voornamelijk de gymlessen op de scholen gaan verzorgen.Ook zijn er stagiaires van de ALO, deze zijn er voornamelijk voor de ondersteuning van de CIOS en ROC studenten, maar zullen zich ook bezig houden met het project "extra gym". Echter zullen er ook stagiaires zijn die zich bezighouden met de organisatie. Hiervoor twee studenten van het CIOS (richting OSM) en een stagiair van Hogeschool Rotterdam(richting Sportmarketing).

De kennismakingsdag begon om 10:00. Jammer genoeg konden er 3 stagiaires niet aanwezig zijn omdat, ze andere verplichtingen hadden op hun eigen opleiding.Onder het genot van een drankje en een knabbeltje begon de voorstel ronde, waar iedereen vertelde wie ze zijn en wat ze precies komen doen. Vervolgens kregen de meeste stagiaires hun (voorlopige) gymrooster of takenlijst. Ook werd er duidelijk gemaakt wie wat precies zal moeten doen voor de sportdag van basisschool "De Burgst" op 30 augustus, die wordt georganiseerd vanwege het 25-jarig bestaan van deze school.

Rond een uur of 12:00 konden de stagiaires even wat eten voordat ze door gaan naar gymzaal de twaalfblunder. In deze gymzaal werd er besproken hoe bepaalde situaties uit gymlessen aan zouden worden gepakt en werden er nog tips gegeven. Er werd besproken hoe de stagiaires dezelfde les (springen met trampoline, tikspelen en oefeningen met het wandrek) aan zouden kunnen bieden aan groep 3 en groep 8 (ook met variaties om het makkelijker en moeilijker te maken). Verder zijn er ook dingen aan de orde gekomen met betrekking tot stiltetekens, hulpverleners, etc. Uiteindelijk werd de dag afgesloten met een kort spelletje voetbal.

 Al met al was het een geslaagde kennismakingsdag.