Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

Samenwerking OSHB en CIOS Goes / Breda

 

CIOS Goes / Breda en OSHB slaan handen ineen voor stagiaires.

 

Breda– Het Open Sportcentrum Haagse Beemden (afgekort; OSHB) werkt sinds 2009 samen met het CIOS Goes / Breda. CIOS Goes­Breda is een cluster van het ROC Zeeland en ROC West­Brabant. HetOSHB ondersteunt grotendeels het bewegingsonderwijs voor alle kinderen van het reguliere basisonderwijs binnen de wijk Haagse Beemden van Breda. Daarnaast verzorgt het OSHB buitenschoolse activiteiten en organiseert grootschalige evenementen zoals bv de avondvierdaagse. De samenwerking met het CIOS Goes / Breda en het OSHB is een belangrijke mijlpaal om continuïteit van de activiteiten binnen het OSHB te garanderen. Vandaag is de samenwerking officieel bekrachtigd.

 

 

De samenwerking houdt in dat het OSHB stageleerplaatsen aanbied en dat het CIOS stagiaires aanlevert die deze stage leerwerkplaatsen invullen. Het betreft hier 1/2/3/4 jaars leerlingen van het Leraar Ondersteunend Bewegings Onderwijs Sport en 1/2/3/4 jaars leerlingen van het Operationeel Sport Management niveau 4. Tevens vinden het CIOS Goes / Breda en het OSHB het van belang dat een onderlinge afstemming, een voorwaarde is om goede begeleiding van stagiaires te kunnen realiseren. De samenwerking richt zich op het begeleiden van stagiaires;zodat zij hun beroepscompetenties in de praktijk kunnen ontwikkelen.

 

Begeleiding op maat

Om in de toekomst de begeleiding nog beter te kunnen garanderen, heeft het OSHB zich per 1 januari 2012 kunnen uitbreiden, van 1 naar 3 combinatiefunctionarissen.