Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

Gym 'Extra'

Gym ‘extra’ houdt in dat we 8 weken lang met een kleine groep van 6 tot 10 kinderen met een motorische achterstand gaan gymen. We geven de kinderen extra aandacht om het plezier in bewegen en het zelfvertrouwen te verbeteren. Spelenderwijs willen we de motorische achterstand verminderen.
Het allerbelangrijkste voor ons is, dat de kinderen met plezier naar Gym ‘Extra’ toe komen en dat ze na een uur weer met een grote glimlach de gymzaal uitgaan.
Het zelfvertrouwen van het kind willen we verbeteren door alles te baseren op succes ervaringen. We willen al het materiaal zo neerzetten dat de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze doen en dat ze dus veel succes hebben. Doordat we een kleine groep hebben kunnen we de kinderen veel persoonlijke aandacht geven. Dat ze net over de streep gaan wat ze eerst niet durven en daarna wel.

De eerste gym ‘Extra’ les bestond uit opdrachten met een parachute. We maakte bijv. met de hele groep een iglo van de parachute. Door tegelijk veel op en neer te zwaaien konden kinderen ook onder de parachute doorlopen.
Ook hadden we een beweegbare boot gemaakt! De kinderen konden hier op balanceren en moesten proberen zo lang mogelijk op de boot (dikke mat) te blijven staan. De andere kinderen duwde de boot op en neer in de zee (onder de dikke mat lagen ballen, waardoor de mat kon bewegen).
naast de beweegbare boot hadden we ook een gekke loopbrug. Zo gingen de kinderen over allerlei obstakels! Wat erg spannend voor ze was.
Deze les bestond spelenderwijs uit balanceren.

Aan het einde van de les hebben we nog met de kinderen besproken wat ze er van vonden. Ze vonden het allemaal erg leuk! Ik kijk heel tevreden terug naar mijn eerste gym ‘extra’ les en heb al veel zin in de volgende!

Monique Verpalen, Stagiaire OSHB