Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

Sportdag Hagehorst

Op vrijdag 27 mei vond de sportdag van basisschool Hagehorst plaats in samenwerking met OSHB. Een zeer leuk evenement dat begon met regen, maar de rest van de dag plaats maakte voor zonneschijn!

Atletiek en sport- en spelonderdelen kwamen aan bod deze dag. 's Ochtends werd de atletiek beoefend door de onder- en middenbouw en de sport- en spelonderdelen door de bovenbouw. 's Middags was dit precies andersom. Sprinten, hardlopen en bal gooien waren een aantal onderdelen uit het atletiekprogramma. Slagbal, trefbal, voetbal, frisbee, tikspelen en handbal waren de sport- en spelonderdelen.

De dag begon regenachtig 's ochtends. De velden werden langsgelopen om te controleren of het wel door kon gaan. Gelukkig hield het regenen even op en werden de velden klaargezet voor de onderdelen. Uiteindelijk begon de sportdag om 9 uur en werd er druk gesport door alle klassen. Om half 11 werd er pauze gehouden en werd er op het Cruyf's Court een voetbalwedstrijd gespeeld tussen het NAC Street League team van Hagehorst tegen OSHB en groepsleerkrachten. Alle klassen die pauze hadden stonden aan de zijlijn aandachtig te kijken en hun favoriete leraar en vrienden aan te moedigen. Hierna begon het middagprogramma. De klassen wisselden van Atletiek naar Sport-spel en andersom. Aan het eind van de middag kreeg iedereen nog een ijsje. Het was een zeer geslaagde dag!