Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

Gym op basisschool de Wildert

Op woensdagochtend worden er door OSHB stagiares Mark en Tim de gymlessen gegeven op basisschool de Wildert. Deze keer stond de gymles in het teken van multi-gym.

 

De kindereren hebben verschillende oefeningen uitgevoerd zoals touwzwaaien, steunspringen en samenwerken. 'Verschillende oefeningen is belangrijk in een gymles voor kinderen', vertelt Mark. 'Vaak is het zo dat er in een gymles één bepaalde oefenvorm wordt aangeboden zoals tikspelletjes of voetbal. Wat wij vandaag wilden bereiken is de kinderen bewegingsvormen aanleren in verschillende concepten. Zo krijgen ze veel variatie mee waar verder op geborduurd kan worden', legt Mark uit.

 

'De kinderen vonden het interessant om verschillende dingen te doen in de gymles', zegt Tim. 'Ze kwamen overal evenveel aan bod en daardoor lag de intensiteit ook hoog, zoals we graag willen'.