Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

Haagse Beemden Nieuws: Een sportieve missie...

 

Patrick de Klerk (24) werkt sinds april 2009 bij het Open Sportcentrum Haagse Beemden (OSHB) als combinatiefunctionaris. Hij begeleidt stagiares, bemiddelt tussen basisscholen bij sportieve aangelegenheden en motiveert kinderen om meer te gaan sporten. Samen met de groepsdocenten geeft hij gymlessen op de basisscholen. Na anderhalf jaar werken is hij voor veel kinderen al een bekend gezicht in de wijk. "Jij bent die meneer van die leuke gymles!" wordt er tegen hem gezegd.
 

Patrick heeft na het afronden van zijn opleiding aan het CIOS, sportmanagement gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Tijdens het project 'scoren voor gezondheid' hoorde hij over het starten van OSHB. Hij soliciteerde en werd aangenomen. Eerst nog voor een paar uur per week om zo zijn studie af te kunnen ronden en later kreeg hij een vast contract.  Samen met zijn team van stagiaires organiseert hij diverse sportactiviteiten om kinderen te enthousiasmeren voor de sport.
 

Preventie
 

"Als kinderen meer gaan sporten, zijn ze ook gezonder. Wij werken samen met de basisscholen. Daardoor kan je preventief te werk gaan", vertelt Patrick. "Onze missie is: sportief leren. Onze visie luidt: Sportief zijn wie je bent tijdens en na schooltijd. Als jongeren al op jonge leeftijd gemotiveerd worden om aan sport te gaan doen, is de kans groot dat hun interesse ook blijft als ze ouder zijn. Door het aanbieden van sportactiviteiten ook buiten schooltijd stimuleer je ze alleen maar. Ieder jaar nodigen wij twee sportverenigingen uit om zichzelf te promoten door middel van het geven van clinics, zodat de kinderen met die tak van sport kennis kunnen maken. Op woensdagmiddag organiseren wij activiteiten bij Sportpark Heksenwiel. Ik vind mijn werk superleuk. Het is afwisselend en ik heb contact met verschillende mensen", verteld Patrick enthousiast.