Algemeen

Binnenschools

Buitenschools

Nieuwsbrief

Algemeen Voorpagina

OSHB vindt sport belangrijk

“Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Velen doen aan sport, velen dragen een steentje bij aan sportorganisaties, velen kijken naar sport. Sport vertegenwoordigt belangrijke maatschappelijke waarden: sport verbroedert,... Lees verder.

Sportbus voor de Haagse Beemden

BREDA - Kinderen sporten te weinig en worden matig gestimuleerd door basisscholen, vindt stichting Open Sportcentrum Haagse Beemden (OSHB). Daarom zijn de mensen van OSHB geweldig in hun sas met de sportmaterialenbus waarover ze sinds kort kunnen beschikken.

De 'bus' is meer een vol sportspullen geladen vrachtwagentje dat straks vrolijk bestickerd de wijk gaat doorkruisen.

Hij helpt de 45 stagiairs van de opleiding Sport en Beweging van het Vitaliscollege bij het begeleiden van kinderen. Doel van alles: kinderen vertrouwd maken met de gedachte dat sporten erbij hoort, in de hoop dat ze er plezier in krijgen.

Daar komt wel iets bij kijken. Een 'combinatiefunctionaris' bijvoorbeeld, in dit geval Patrick de Klerk, die tot taak heeft te bemiddelen tussen de deelnemende basisscholen, het OSHB en de stagiairs. Leerlingen van de scholen krijgen via dit project 's woensdag gymles van een van de stagiairs. In de middag gaat het sporten verder op een veld van voetbalvereniging Boeimeer.

OSHB-voorzitter en initiatiefnemer Peter Rovers: "Nu is dat nog een dag in de week, maar uiteindelijk willen we twee à drie dagen op verschillende veldjes in de buurt clinics gaan geven, na schooltijd."

De stichting wil scholen aanzetten om meer gymles te geven. "In overleg met de schoolbesturen moet dit project breder worden dan alleen buitenschoolse activiteiten", hoopt De Klerk.

Hij wil kinderen via mond-tot- mondreclame bekend maken met de bus. "Kinderen moeten weten dat er leuke dingen gaan gebeuren als ze onze blauwe trainingspakken zien", aldus De Klerk.

De bus bevat goals, korfbalpalen en een groot scala aan ballen. Ook staan grote goals, tafeltennistafels, voetbaltafels en volleybalnetten ter beschikking. "We kunnen alles na gebruik weer meenemen, dus we hoefden geen hufterproof spullen aan te schaffen", legt De Klerk uit.

OSHB heeft het benodigde geld, veertigduizend euro, gekregen van de provincie Noord-Brabant, het Oranjefonds en een aantal kleinere sponsors.